Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Acțiuni de informare despre simbolurile stat, organizate de Parlament cu ocazia Zilei Drapelului de Stat
26.04.19 Vizită la Parlament în ajunul Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova
 
Chișinău, 26 aprilie 2019 – În preajma Zilei Drapelului de Stat, vizitatorii Parlamentului sunt informați despre simbolurile de stat, fiecare dintre ei primind stegulețe și insigne cu panglici de tricolor.
 
Astăzi, Parlamentul a fost vizitat de un grup de copii din regiunea transnistreană. 16 copii de la o instituție de învățământ din Bender, însoțiți de directorul interimar al instituției, Lidia Poștarencu s-au familiarizat cu activitatea Parlamentului. Turul Legislativului a început cu o acțiune de informare despre simbolurile de stat.
 
Vizita a avut loc la inițiativa și cu participarea Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu. La finele turului ghidat, copiii au primit mici daruri.
 
25.04.19 Ziua Drapelului de Stat la Oficiul teritorial de informare al Parlamentului cu reședința în mun. Orhei
 
Acțiuni de informare privind simbolurile de stat au fost organizate, în această săptămână, și de către Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului din teritoriu. Astfel, în localitățile raioanelor Orhei, Leova și Căușeni au avut loc diverse acțiuni culturale și educative.
 
25.04.19 Ziua Drapelului de Stat la Oficiul teritorial de informare al Parlamentului cu reședința în orașul Leova
 
Ziua Drapelului de Stat a fost instituită la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost oficializat ca Drapel de Stat la 27 aprilie 1990 de către deputații din primul Parlament.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Tuesday, August 04, 2020
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe