Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
De Ziua mondială a cărții, funcționarii Parlamentului au donat cărți pentru biblioteca Legislativului

23.04.2019 Eveniment organizat cu ocazia Zilei mondiale a cărții 

Chișinău, 23 aprilie 2019 – Colecția de carte a bibliotecii Parlamentului s-a îmbogățit cu mai multe exemplare din bibliotecile personale ale funcționarilor din cadrul Secretariatului Legislativului. Donația de carte a fost organizată cu ocazia Zilei mondiale a cărții și a dreptului de autor.

Secretarul general adjunct al Parlamentului, Igor Klipii a menționat că inițiativa de a dona bibliotecii cărți din colecția personală, care să fie utile colegilor, este una salutabilă, iar biblioteca trebuie să fie un punct de atracție pentru vizitatorii Parlamentului. 

Tot astăzi, a fost inaugurată o expoziție de carte și de publicații juridice din colecția bibliotecii Parlamentului. Aceasta cuprinde publicațiile parlamentare, apărute pe parcursul istoriei, inclusiv ziarul ”Sfatul Țării” (edițiile din 1918 și 1991), ”Veștile Sovietului Suprem” până la apariția ”Monitorului Oficial”, Albumele Sovietului Suprem din 1976 până la Albumul Parlamentului din prezent. Cea mai veche publicație de la expoziție este ediția din 1913 a ”Organizării teritorial-administrative a Basarabiei”. Expoziția mai conține monografii ale foștilor deputați, precum și volume semnate de angajații Secretariatului Parlamentului. 

Cei mai fideli utilizatori ai bibliotecii Parlamentului au fost premiați cu diplome de merit. 

Ziua mondială a cărţii şi a dreptului de autor este sărbătorită anual, la 23 aprilie, începând din 1996, la iniţiativa UNESCO. Tot, astăzi, în Republica Moldova, este marcată Ziua bibliotecarului.

Biblioteca Legislativului este o bibliotecă specializată, care oferă asistență informațională în activitatea Parlamentului. Fondul de carte numără peste 7 000 de titluri de carte, ziare și reviste de specialitate, în limbile română, rusă, engleză și franceză. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Sunday, June 07, 2020
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe