Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
A fost selectată echipa care va reprezenta regiunea de centru-sud a țării la jocul intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”
23.03.2019 Preselecția jocului intelectual
 
Hâncești, 23 martie 2019 – Echipa Liceului Teoretic "Mihail Sadoveanu" din municipiul Hâncești va reprezenta regiunea de centru - sud a țării în cadrul celei de-a II-a ediții a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”. Legislativul, prin intermediul Oficiului teritorial de informare din orașul Leova a desfășurat, astăzi, etapa regională de selectare a echipei învingătoare.
 
Câștigătorii vor participa la etapa finală, care va avea loc în luna aprilie, la Parlament. Pentru aceasta vor fi selectate 5 echipe din diferite regiuni ale țării, inclusiv municipiul Chișinău.
 
Tinerii vor răspunde la o serie de întrebări despre istoricul și activitatea Legislativului, parcurgând un traseu stabilit de organizatori. Muzeul Parlamentului, biblioteca, sala pentru conferințe de presă și sala Europei vor întâlni participanții la concurs cu probe intelectuale, fiind puse la încercare atât cunoștințele tinerilor, cât și abilitățile de lucru în echipă.
 
Echipele care vor reprezenta municipiul Chișinău și regiunea de sud a țării au fost selectate deja, iar până la finele lunii curente urmează a fi desemnate și reprezentantele regiunilor nord și centru-nord.
   
Prima ediție a jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul” a avut loc în luna  decembrie 2018 și s-a desfășurat în cadrul campaniei de promovare a educației pentru drepturile omului și cetățeniei democratice, organizată în contextul marcării a 70 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului. 
 
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova
 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"