Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Andrian Candu către observatorii internaționali: Campania electorală din acest an este foarte activă la nivel local

21.02.2019 Întrevedere Andrian Candu - delegația Institutului Republican Internațional

Chișinău, 21 februarie 2019 – Organizarea procesului electoral din Republica Moldova a fost discutat de Președintele Parlamentului Andrian Candu în cadrul unei întrevederi cu delegația Institutului Republican Internațional, condusă de James T. Kolbe. 

Speakerul s-a referit la acțiunile desfășurate de autorități pentru ca procesul electoral să fie bine organizat, conform standardelor internaționale, iar alegerile să fie recunoscute atât la nivel național, cât și internațional. Andrian Candu a menționat că reprezentanții Parlamentului au avut mai multe discuții cu misiunile internaționale de observatori, oferindu-le informații relevante despre procesul electoral și acțiunile autorităților desfășurate în perioada preelectorală și electorală. 

Președintele Parlamentului a reiterat faptul că toate măsurile întreprinse au vizat asigurarea unui scrutin electoral liber, corect, echitabil și incluziv, astfel încât alegerile să reflecte voința poporului Republicii Moldova. 

”Campania electorală din acest an este mai calmă la nivel național și foarte activă la nivel local. Discuțiile cu cetățenii din diferite raioane m-au convins o dată în plus că revenirea la sistemul mixt de vot a fost o decizie binevenită. Cetățenii sunt interesați de proiectele concrete din educație, medicină, infrastructură și mai puțin abordează aspecte legate de geopolitică”, a declarat Președintele Parlamentului. 

Institutul Republican Internațional monitorizează alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova. Observatorii misiunii de observare a IRI vor urmări cu atenție evoluțiile înregistrate pe tot teritoriul țării în perioada preelectorală, în ziua alegerilor și în perioada post-electorală. Misiunea acestora se va încheia pe data de 26 martie 2019, iar concluziile se vor regăsi în raportul de monitorizare.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Agenda
22 mai 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"