Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Sergiu Sîrbu participă la Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE

21.02.2019 Reuniunea de iarnă a AP OSCE 

Chișinău, 21 februarie 2019 – Deputatul Sergiu Sîrbu, șeful delegației Parlamentului la AP OSCE, participă la Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE. Cea de-a 18-a reuniune are loc la Viena, în perioada 21-22 februarie 2019.

În deschiderea reuniunii vor adresa mesaje Președintele Consiliului Național (Parlamentului) al Austriei, Wolfgang Sobotka, Președintele AP OSCE, George Tsereteli, Secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, precum și Președintele în exercițiu al OSCE și ministrul Afacerilor Externe al Sloveniei, Miroslav Lajčák.

Astăzi, în prima zi a reuniunii, vor avea loc ședințele celor trei comitete generale ale AP OSCE – Comitetul general pentru afaceri politice și securitate, Comitetul general pentru democrație, drepturile omului și chestiuni umanitare, Comitetul general pentru afaceri economice, știință, tehnologie și mediu ambiant. Vor fi discutate o serie de subiecte legate de afacerile politice și de securitate, economie și mediu, precum și drepturile omului și aspecte umanitare. Totodată, vor fi organizate dezbateri cu privire la subiecte ce vizează restricțiile privind drepturile omului în situații de urgență, combaterea corupției, spălării banilor și finanțării terorismului, aplicarea instrumentelor și mecanismelor OSCE în soluționarea conflictelor prelungite.

Reuniunea de iarnă se va încheia, mâine, cu o sesiune comună a celor trei comisii, în cadrul căreia vor fi audiate rapoartele reprezentanților speciali ai AP OSCE și ale președinților comitetelor pentru migrație și combatere a terorismului. Reprezentanții misiunilor AP OSCE de observare a alegerilor din Bosnia și Herțegovina, Georgia, Statele Unite ale Americii și Armenia vor prezenta rapoarte, urmate de discuții.

Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa este constituită din 323 de parlamentari, reprezentanți ai legislativelor din 57 de ţări. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Agenda
22 mai 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"