Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Directorii ANRE și ai Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor au fost prezentați angajaților instituțiilor

08.02.2019 Prezentarea noilor directori ANRE 

Chișinău, 8 februarie 2019 – Președintele Parlamentului Andrian Candu i-a prezentat angajaților instituțiilor pe noii directori ai Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și pe directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Speakerul și-a exprimat încrederea că experiența și cunoștințele noilor directori vor contribui la creșterea eficienței instituțiilor.

Parlamentul l-a învestit, în ședința plenară de ieri, în funcția de director general al Consiliului de administrație al ANRE pe Veaceslav Untila. Ștefan Creangă, Veaceslav Untila, Octavian Calmîc și Eugen Carpov sunt noii directori ai Consiliului de Administrație al ANRE. Tot ieri, Parlamentul a aprobat numirea în funcția de director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor a lui Anatolie Zagorodnîi.

08.02.2019 Prezentarea directorului ANSC 

Noii directori au fost selectați în cadrul concursurilor publice organizate de Comisia economie, buget și finanțe. 

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de Administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani. 

Directorul general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor este numit de Parlament pentru o perioadă de 7 ani. 

 

 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
18 noiembrie 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"