Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Andrian Candu a avut o întrevedere cu reprezentanții Institutului Național Democratic din Washington

14.12.2018 Întrevederea președintelui Andrian Candu cu reprezentanții Institutului Național Democratic din Washington 

Chișinău, 14 decembrie 2018 – Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut, astăzi, o întrevedere cu reprezentanții Institutului Național Democratic din Washington (NDI), aflați în vizită în Republica Moldova pentru organizarea unei misiuni de monitorizare preelectorală de nivel înalt.

Părțile au discutat situația actuală din țară în contextul alegerilor parlamentare din februarie 2019. Andrian Candu a vorbit despre acțiunile întreprinse de autorități pentru asigurarea unui proces electoral corect, transparent, incluziv, conform normelor democratice. Speakerul a menționat propunerea de a semna un angajament comun al candidaților electorali pentru a avea un comportament decent în campania electorală în așa fel încât lupta politică să fie corectă.

Președintele Parlamentului a subliniat că deja a transmis invitații pe extern pentru a asigura o monitorizare larga a procesului electoral. El a menționat că obiectivul autorităților este ca alegerea cetățenilor să fie respectată. În context, Andrian Candu a spus că instalarea camerelor de supraveghere în secțiile de vot va crește transparența și va servi drept instrument suplimentar pentru asigurarea corectitudinii alegerilor.

În urma analizei legislației electorale, realizate de Comisia juridică, numiri și imunități, în comun cu societatea civilă în cadrul audierilor publice, s-a decis anularea zilei tăcerii și a restricției pentru agitație electorală în zona secțiilor de vot. 

Alegerile parlamentare vor avea loc în Republica Moldova pe 24 februarie 2019. NDI va face publice constatările la finalul misiunii de monitorizare preelectorală de nivel înalt NDI.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

 


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
24 februarie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"