Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Numiri și demisii, aprobate de Parlament

Ședința plenară

Chișinău, 14 decembrie 2018 – Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, o serie de numiri în funcție și demisii.

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Raisa Apolschii a fost desemnată de Parlament judecătoare la Curtea Constituțională. Judecătorii Raisa Apolschii, Artur Reșetnicov, desemnat de Guvern și Corneliu Gurin, desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii au depus jurământul în Parlament în prezența Președintelui Curții Constituționale și a reprezentantului Consiliului Superior al Magistraturii. 

385A0268

385A0249

Tot în ședința de astăzi, Parlamentul a aprobat numirea în funcție a Vicepreședintelui Curții de Conturi, Viorel Chetraru și a Directorului adjunct al Centrului Național Anticorupție, Victor Lașcov. Ambii oficiali au fost selectați în urma concursurilor organizate de cele două instituții.

Ședința plenară 

De asemenea, Legislativul a aprobat încetarea mandatelor de directori ai Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică ale lui Tudor Copaci, Sergiu Ciobanu și Octavian Lungu, din data de 1 martie 2019, în baza cererilor de demisie depuse. Comisia economie, buget și finanțe urmează să anunțe organizarea unui concurs public pentru selectarea candidaților.

Tot astăzi, Parlamentul a aprobat demisia deputatului Marcel Răducan, numit de curând Președintele plenului Consiliului Concurenței.  

 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
17 februarie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"