Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
4 echipe vor concura la jocul intelectual pentru tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul”

Chișinău, 10 decembrie 2018 – În premieră, Parlamentul va organiza jocul intelectual pentru tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul”.

24 de elevi erudiți din Ungheni, Criuleni, Hâncești și Chișinău vor răspunde la o serie de întrebări despre istoricul și activitatea Legislativului. Cele 4 echipe vor parcurge individual un traseu stabilit de organizatori, format din muzeul Parlamentului, bibliotecă, sala pentru conferințe de presă, sala Europei, iar, în final, se vor întâlni toate în sala de ședințe plenare. 

Fiecare sală îi va întâlni cu o probă intelectuală, care va pune la încercare atât cunoștințele participanților, cât și abilitățile de lucru în echipă. Echipele vor avea acces dintr-o sală în altă numai după ce vor găsi parola care să-i conducă mai departe, răspunzând corect la toate întrebările pregătite de organizatori.

Învingătorii concursului vor fi anunțați în sala de ședințe plenare de către Președintele Parlamentului Andrian Candu.

Cele 4 echipe selectate de Parlament sunt învingătorii seriei de jocuri intelectuale „Ce? Unde? Când?” cu tematică electorală. Este vorba de echipa Liceului Teoretic “Vasile Alecsandri” din Ungheni, echipa Liceului Teoretic “Boris Dînga” din Criuleni, echipa Liceului Teoretic “Mihail Sadoveanu” din Hâncești și echipa Liceului Teoretic Republican “Aristotel” din Chișinău. 

Jocul intelectual se desfășoară în cadrul campaniei de promovare a educației pentru drepturile omului și cetățeniei democratice, organizată în contextul marcării a 70 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

Jocul intelectual pentru tineri ”Cunoaște-ți Parlamentul” va avea loc marți, 11 decembrie, începând cu ora 13.00. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"