Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Va fi creată Rețeaua de Cercetare a Parlamentelor din cadrul Parteneriatului Estic

06.12.2018 Reuniunea Secretarilor generali ai Parlamentelor țărilor din cadrul Parteneriatului Estic 

Chișinău, 6 decembrie 2018 – Secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu participă la Reuniunea Secretarilor generali ai Parlamentelor țărilor din cadrul Parteneriatului Estic. Evenimentul se desfășoară la Erevan, Republica Armenia, în perioada 6-7 decembrie 2018.

În cadrul reuniunii vor fi discutate programul de activități planificate pentru prima jumătate a anului 2019, precum și aspecte legate de cooperarea interparlamentară între țările din cadrul Parteneriatul Estic. 

La încheierea discuțiilor, urmează a fi semnat documentul de creare a Rețelei de Cercetare a Parlamentelor din cadrul Parteneriatului Estic pentru realizarea cercetării și activităților analitice comune și pentru facilitarea schimbului de informații dintre acestea, la solicitare. 

Documentul va fi semnat de secretarii generali ai Adunării Naționale a Armeniei,  Camerei Reprezentanților și Consiliului Republicii a Adunării Naționale a Republicii Belarus, Parlamentului Republicii Moldova, Georgiei, Armeniei și Radei Supreme a Ucrainei. Actul constituie Anexa Memorandumului de la Tbilisi, semnat la 25 septembrie 2018.

Evenimentul de la Erevan este cea de-a doua Reuniune a Secretarilor generali ai Parlamentelor țărilor din cadrul Parteneriatului Estic. Prima reuniune a avut loc la Tbilisi, Georgia, în perioada 24-25 septembrie. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
21 ianuarie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"