Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Institutul de Ftiziopneumologie “Chiril Draganiuc” va primi o unitate radiologică auto
 5R9A7792
 
Chișinău, 8 noiembrie 2018 – O unitatea radiologică auto pentru efectuarea, în localitățile rurale, a investigațiilor de identificare a tuberculozei sau cancerului la plămâni, va primi  Institutul de Ftiziopneumologie “Chiril Draganiuc” din capitală.
 
Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, proiectul de lege privind scutirea de taxa pe valoarea adăugată, taxa vamală şi de taxa pentru efectuarea procedurilor vamale la importul unei unități radiologice auto necesare pentru Instituţia medico-sanitară publică „Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”.
 
Autocamionul de marca MAZ va fi donat instituției, în urma înţelegerilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Republica Belarus.  În cadrul discuțiilor la nivel înalt, partea belarusă şi-a manifestat intenţia de a oferi, gratuit, o unitate radiologică auto.
 
Potrivit autorităților, mașina radiologică este necesară pentru  activităţile de diagnostic medical, desfășurate în mediul rural, de echipe medicale multidisciplinare mobile.
 
Tot astăzi, deputații au aprobat importul unui autovehicul pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor și  7 autovehicule acordate, cu titlu gratuit, Ministerului Apărării de către Guvernul Statelor Unite ale Americii.
 
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Agenda
21 martie 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"