Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
 
Comunicate de Presă
Modificarea Legii cu privire la dispozitivele medicale, votată în prima lectură
Ședința plenară 18 octombrie 2018
 
Chișinău, 18 octombrie 2018 – Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică este abilitată cu competenţe de supraveghere şi control în domeniul dispozitivelor medicale. Parlamentul a examinat, în ședința de astăzi, modificarea Legii cu privire la dispozitivele medicale și a votat-o în prima lectură.

Potrivit proiectului, Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică este abilitată cu competenţe de supraveghere şi control în domeniul dispozitivelor medicale, inclusiv al siguranţei radiologice şi nucleare ale acestora. În acest scop,  Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică va efectua controlul pieţei dispozitivelor medicale, va elibera prescripţii, aplica sancţiuni și aplica măsuri restrictive de activitate.
 
Totodată, instituția va monitoriza acţiunile agenţilor economici privind executarea prescripţiilor și înlăturarea încălcărilor, va analiza rapoartele cu privire la riscurile care apar în legătură cu dispozitivele medicale.
 
Alte modificări stipulează că  achiziţiile centralizate pentru dispozitivele medicale și pentru serviciile de mentenanţă ale acestora vor fi efectuate de către Centrul pentru achiziţii publice centralizate în sănătate. De asemenea, pentru a desfăşura activitate de import, fabricare, comercializare, asistenţă tehnică sau reparaţie a dispozitivelor medicale şi a opticii, întreprinzătorul va fi obligat să dispună de cel puţin un specialist în domeniu sau un bioinginer, excepţie vor avea farmaciile şi magazinele de optică medicală.
 
Proiectul urmează a fi votat de Legislativ în lectură finală.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
30 mai 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"