Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Modificarea Codului de procedură penală, examinată la Comisia juridică, numiri și imunități

17.10.2018 Şedinţa Comisiei juridice, numiri şi imunităţi

Chișinău, 17 octombrie 2018 – Arestul preventiv nu va putea fi aplicat dacă vor fi îndeplinite cumulativ unele condiții. Comisia juridică, numiri și imunități a examinat, în ședința de astăzi, un proiect de modificare a Codului de procedură penală.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați și prevede că arestul preventiv nu se va aplica dacă vor fi îndeplinite cumulativ următoarele condiții: inculpatul a recunoscut vina în comiterea infracțiunii; infracțiunile au fost săvârșite fără aplicarea constrângerii fizice sau psihice; infracțiunile nu s-au soldat cu cauzarea de prejudicii vieții și sănătății persoanei; infracțiunile nu au fost săvârșite de un grup criminal organizat sau organizație criminală.

Potrivit autorilor proiectului, noile reglementări vor contribui la reducerea numărului de cazuri de aplicare a arestului preventiv, care trebuie să rămână o măsură excepțională.

Proiectul urmează a fi examinat și votat de deputați în ședință plenară.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

 


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"