Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Ofițerii de protecție vor avea dreptul la compensarea cheltuielilor pentru închirierea unei locuințe

43569375_1844921018961189_755591417174163456_n

Chișinău, 11 octombrie 2018 - Angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat vor beneficia, pe perioada desfășurării activității, de dreptul la compensarea cheltuielilor pentru închirierea unei locuințe. Parlamentul a votat în prima lectură, în ședința de astăzi, modificări la Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat.

Proiectul prevede ca indemnizația pentru închirierea locuinței să fie acordată ofițerului de protecție în cazul în care nu i se poate oferi o locuință de serviciu corespunzătoare. Mărimea și modul de acordare a indemnizației urmează a fi stabilit de Guvern. Compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ va avea loc începând cu 1 ianuarie 2019. Conform unor estimări, pentru implementarea acestei garanții va fi necesară alocarea sumei de circa 2 880 mii de lei anual. 

Potrivit autorilor proiectului, instituirea acestei garanții sociale va reduce fluctuația de specialiști și va respecta echitatea între ofițerii de protecție și alte categorii de angajați cu statut special din Republica Moldova. 

Proiectul urmează a fi examinat și în lectura a doua de plenul Parlamentului.

 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Agenda
17 februarie 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"