Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Instituirea unor garanții sociale pentru ofițerii de protecție

10.10.2018 Şedinţa Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică 

Chișinău, 10 octombrie 2018 – Angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat vor beneficia, pe perioada desfășurării activității, de dreptul la compensarea cheltuielilor pentru închirierea unei locuințe. Comisia securitate națională, apărare și ordine publică va propune plenului Parlamentului votarea în prima lectură a modificărilor la Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat.

Proiectul prevede ca indemnizația pentru închirierea locuinței să fie acordată ofițerului de protecție în cazul în care nu i se poate oferi o locuință de serviciu corespunzătoare. Mărimea și modul de acordare a indemnizației urmează a fi stabilit de Guvern. Compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ va avea loc începând cu 1 ianuarie 2019. Conform unor estimări, pentru implementarea acestei garanții va fi necesară alocarea sumei de circa 2 880 mii de lei anual. 

Potrivit autorilor proiectului, instituirea acestei garanții sociale va reduce fluctuația de specialiști și va respecta echitatea între ofițerii de protecție și alte categorii de angajați cu statut special din Republica Moldova. 

Și Comisia drepturile omului și relații interetnice a avizat, în ședința de astăzi, inițiativa respectivă.

Proiectul urmează a fi examinat și votat de plenul Parlamentului.

10.10.2018 Şedinţa Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
18 ianuarie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"