Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
A fost semnat Memorandumul de înțelegere între administrațiile parlamentelor din țările din Europa de Est

25.09.2018 Reuniunea Secretarilor generali din țările Parteneriatului Estic, Georgia

Tbilisi, 25 septembrie 2018 - Un Memorandum de înțelegere între administrațiile parlamentelor din țările de Europa de Est a fost încheiat astăzi, la Tbilisi, Georgia. Documentul a fost semnat de Secretarii generali ai Parlamentelor în cadrul primei reuniuni de acest fel, organizate de Parlamentul Georgiei, în strânsă colaborare cu proiectul „Consolidarea administrației parlamentare în cadrul Parteneriatului Estic”.  

Secretarul general al Parlamentului Ala Popescu, prezentă la eveniment, a menționat  în discursul său: ”Îmi exprim încrederea că această reuniune reprezintă o bună oportunitate de a stabili relații productive între administrațiile parlamentelor naționale ale țărilor participante”.

Obiectivul Memorandumului este de a stabili o rețea de cooperare și schimb de cele mai bune practici între părți, stabilind, astfel, un cadru nou de discuții și colaborare intensă pe marginea modalităților de consolidare a relațiilor interparlamentare între administrațiile parlamentelor reprezentate la nivel regional și internațional.  

„Fiecare dintre administrațiile parlamentelor țărilor noastre are în față un obiectiv comun, acela de a deveni o instituție cât mai eficientă, profesionistă și transparentă, gata să aplice cele mai inovative soluții în realizarea funcțiilor Legislativului”, a opinat Ala Popescu. 

Conform prevederilor Memorandumului, părțile se angajează să depună toate eforturile în vederea consolidării capacităților profesionale și identificării celor mai bune soluții la provocările comune actuale. 

Evenimentul de la Tbilisi a întrunit Secretari Generali din Parlamentul Georgiei, Adunarea Națională a Republicii Armenia, Milli Mejlisul Republicii Azerbaidjan, Adunarea Națională a Belarusului, Rada Supremă a Ucrainei,  Parlamentul Republicii Moldova și reprezentanți de vază ai Bundestagului Republicii Federale Germania.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la învestirea în funcție
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la învestirea în funcție
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"