Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene și eurasiatice
18.09.2018 Întrevedere Andrian Candu cu Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat american pentru afaceri europene și eurasiatice.
 
Washington, 19 septembrie 2018 – Asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene și eurasiatice, Wess Mitchell, a salutat rezultatele obținute de Republica Moldova în domeniul financiar - bancar și a încurajat continuarea eforturilor de combatere a corupției, la întrevederea cu Presedintele Parlamentului, Andrian Candu.

“Luptați cu corupția și noi ne angajăm să facem mai multe pentru Moldova” a declarat Wess Mitchell.

“Angajamentul puternic al SUA cu țara noastră va asigura rezultate bune în domeniile cheie de cooperare bilaterală” a subliniat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a apreciat suportul american multidimensional și a reconfirmat angajamentul puternic al autorităților pentru consolidarea capacităților instituționale.

În cadrul întrevederii, au fost discutate situația internă din țară, situația regională și provocările de securitate, precum și soluțiile promovate de autoritățile din Republica Moldova. De asemenea, au fost abordate evoluțiile pe dimensiunea cooperării trilaterale pe filiera parlamentară, Moldova, Georgia, Ucraina, inclusiv obiectivul de a crea Centrul de analiză strategică.

Părțile au accentuat importanța alegerilor parlamentare din 2019 în conformitate cu standardele şi principiile democratice internaționale în domeniul electoral.
Președintele Parlamentului Andrian Candu se află într-o vizită în Statele Unite în calitate de vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova. Cheltuielile legate de această vizită nu sunt acoperite din bani publici.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la învestirea în funcție
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la învestirea în funcție
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"