Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Progresul în implementarea pachetului de integritate a fost examinat la Parlament


12.09.2018 Responsabilitatea instituțională pentru promovarea integrității și contribuția ANI

Chișinău, 12 septembrie 2018 - Evaluarea progresului de implementare a legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate, precum și planul de activitate ANI pentru următorii ani au fost discutate la un eveniment organizat de Parlament, Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, ANI și Consiliul de Integritate.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a amintit, în debutul evenimentului, că pachetul de integritate a generat așteptări foarte mari. ”Integritatea și lipsa conflictelor de interese presupune o schimbare la nivel de mentalitate, venituri publice mai mari și eficiență instituțională. Instituțiile sunt vulnerabile dacă în funcții publice nu sunt persoane integre. Am adoptat un sistem complex de raportare și proceduri bine reglementate. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru promovarea și implementarea pachetului de integritate. Baza a fost pusă, voință este, urmează să vedem rezultate”, a spus Andrian Candu.

Comisia juridică este pregătită să examineze și să promoveze toate inițiativele care ar contribui la îmbunătățirea procedurilor de raportare și a activității instituției, a declarat Raisa Apolschi, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, în cadrul dezbaterilor.
 
În cadrul evenimentului sunt discutate: proiectul Strategiei ANI 2018-2020, rapoartele de activitate ANI și ale Consiliului de Integritate pentru 2017-2018.     
 
La eveniment participă reprezentanți ai comisiilor parlamentare, Autorității Naționale de Integritate, Consiliului de Integritate, reprezentanții instituțiilor publice din domeniu, experții și societatea civilă. Evenimentului este organizat cu sprijinul UNDP/UNDEF.
 
Consiliul de Integritate a fost ales în ianuarie 2017, iar la sfârșitul anului 2017 a fost aleasă și numită în funcție conducerea ANI, în a 2-a jumătate a anului 2018 au demarat concursurile și au fost numiți în funcție inspectorii de integritate.
 
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
19 noiembrie 2018
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"