Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei, Signe Burgstaller, aflată la final de mandat în țara noastră

27.07.2018 Întrevederea președintelui Andrian Candu cu Signe Burgstaller, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova

Chișinău, 27 iulie 2018 – Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller, aflată la final de mandat în țara noastră. 

Andrian Candu a remarcat activitatea dinamică a Ambasadoarei Signe Burgstaller, mulțumindu-i pentru acţiunile desfășurate și aportul personal la consolidarea relaţiilor moldo-suedeze, dorindu-i realizări frumoase în continuare.

Speakerul a reiterat faptul că Parlamentul apreciază relația de parteneriat cu Suedia, suportul continuu oferit atât în realizarea agendei de reforme, cât și prin intermediul programelor de asistență. 

În context, Andrian Candu a amintit că, în prezent, este în desfășurare proiectul ”Consolidarea guvernării parlamentare în Republica Moldova”, implementat de PNUD, cu suportul financiar al Guvernului Suediei. Președintele Parlamentului s-a referit și la realizările obținute în cadrul proiectului, finanțat de Suedia, cu scopul creării unui mecanism permanent de facilitare a dialogului între Parlament şi Adunarea Naţională a Găgăuziei.

Suedia acordă asistenţă ţării noastre prin finanţarea unor proiecte importante în domenii prioritare precum dezvoltarea pieţei şi integrarea economică a Republicii Moldova în UE, consolidarea democraţiei şi protecţia drepturilor omului, eficienţa energetică şi protecţia mediului. 

În cadrul discuțiilor, Președintele Parlamentului a încurajat companiile suedeze să participe la concursurile de privatizare a bunurilor proprietate publică, precum și în activitatea ZEL-urilor şi parcurilor industriale din Republica Moldova, care oferă condiţii atractive pentru investitorii străini. 

Signe Burgstaller a fost Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Suediei în Republica Moldova în perioada 23 septembrie 2015 – iulie 2018. În anul curent, Republica Moldova și Regatul Suediei marchează 26 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Monday, March 30, 2020
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe