Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Legislativul a aprobat utilizarea aplicaţiilor de filtrare a conţinutului cu impact negativ asupra copiilor
 
5R9A0204
 
Chișinău, 12 iulie 2018 - Furnizorii de servicii de acces la Internet vor putea oferi utilizatorilor finali posibilitatea de instalare a aplicaţiilor de filtrare a conţinutului cu impact negativ asupra copiilor. Parlamentul a examinat, în cadrul ședinței de astăzi, un proiect de modificare a legislației în acest sens, pe care l-a aprobat, în prima lectură.
 
Potrivit proiectului, furnizorii de servicii vor oferi utilizatorilor aplicații de filtrare a conținutului cu impact negativ asupra copiilor. Totodată, vor introduce în meniul principal al paginilor lor web oficiale un compartiment dedicat informaţiilor privind siguranţa pe Internet. Astfel, potrivit autorilor, va fi instituit controlul parental asupra conținutului pe care il vizualizează copiii.
 
În prezent, compania Moldcell deja oferă utilizatorilor săi acces la serviciul Safe Kids, dezvoltat în parteneriat cu Kaspersky, iar Moldtelecom - serviciul Safe Web, în parteneriat cu Norton/Svmantec.
 
Autorii consideră că noile modificări vor oferi un avantaj competitiv furnizorilor de servicii de acces la Internet. Potrivit lor, în statele Uniunii Europene, furnizorii de servicii Internet oferă, la cererea utilizatorului final, aplicaţii software de filtrare a conţinutului din Internet cu impact negativ asupra copiilor, produse de companii specializate în domeniu, ce pot fi descărcate şi instalate pe diferite dispozitive.
 
Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Agenda
23 martie 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"