Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Fostul Președinte al Parlamentului, Dumitru Moțpan, petrecut pe ultimul drum

25.06.2018 Dumitru Moțpan - ceremonie de rămas bun. 

Chișinău, 25 iunie 2018 – Fostul Președinte al Parlamentului, Dumitru Moțpan a fost petrecut, astăzi, pe ultimul drum. Dumitru Moțpan a fost înmormântat la Cimitirul Central de pe strada Armenească din capitală. 

În dimineața zilei, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Dumitru Moțpan a fost depus la Palatul Republicii, unde rudele, prietenii și colegii și-au luat rămas de la fostul Președinte al Parlamentului.  

Dumitru Moţpan a fost Vicepreşedinte al Parlamentului în perioada 1994-1997 şi Preşedinte al Parlamentului în anii 1997-1998. A fost deputat în primul Parlament și semnatar al Declarației de Independență, fiind decorat cu ”Ordinul Republicii”. 

Dumitru Moțpan s-a născut pe data de 3 mai 1940, în satul Seliște din raionul Nisporeni și a trecut în neființă pe 23 iunie 2018. 

Președintele Parlamentului Andrian Candu, corpul de deputați și Secretariatul Parlamentului au transmis sincere condoleanțe familiei, rudelor, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"