Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Parlamentul a modificat Codul navigaţiei maritime comerciale al Republicii Moldova
21.06.2018 Ședința plenară

Chișinău, 21 iunie 2018 – Parlamentul, în ședința de astăzi, a modificat Codul navigaţiei maritime comerciale al Republicii Moldova. Inițiativa aparține deputatului Anatolie Labuneț și a fost susținută de 66 de deputați, în lectură finală.

Potrivit proiectului, nava cumpărată sau construită în alt stat va primi dreptul de a naviga sub pavilionul Republicii Moldova în momentul înscrierilor în Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova şi eliberării de către Agenţia Navală a Republicii Moldova a certificatelor provizorii care atestă acest drept. În prezent, există posibilitatea înregistrării navelor prin intermediul oficiilor consulare ale Republicii Moldova, în cazurile procurării sau construcţiei acesteia în străinătate.
 
Totodată, se propune ca certificatele să fie valabile până la finalizarea procedurii de înregistrare permanentă a navei şi eliberarea certificatelor ce atestă înregistrarea permanentă. Acest termen nu va putea fi mai mare de 6 luni.
 
Autorul consideră că modificările propuse vor minimiza riscurile de acceptare a navelor care nu corespund standardelor pentru înregistrarea în Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Agenda
20 februarie 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"