Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Membrii Comisiei administrație publică au efectuat o vizită de documentare în raionul Soroca
 
14.06.2018 Comisia administrație publică - vizită de documentare în raionul Soroca
 
Chișinău, 14 iunie 2018 - Comisia parlamentară administrație publică a efectuat, în cadrul ședinței de ieri, o vizită de documentare în raionul Soroca.
 
Deputații au discutat cu reprezentanții autorităților administrației publice locale de nivelul II și I despre dezvoltarea socio-economică, în contextul planificării strategice de dezvoltare comunitară a autorităților locale. Au fost abordate problemele cu care se confruntă atât autoritățile locale, cât și populația raionului.
 
Vicepreședinta Comisiei Elena Bacalu a menționat despre asigurarea unei administrații publice locale care să funcționeze democratic și autonom, să aibă capacitatea și resursele necesare pentru a furniza servicii publice conform necesităților și cerințelor beneficiarilor.
 
De asemenea, deputata a comunicat despre necesitatea implementării Legii privind delimitarea proprietății publice, care are drept scop consolidarea cadrului legal în vederea delimitării proprietăţii publice, asigurării dreptului de proprietate şi a folosirii eficiente a bunurilor proprietate publică a statului, a bunurilor proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul întâi şi al doilea.
 
Deputata Elena Bodnarenco a vorbit despre importanța culturală și istorică a municipiului Soroca și a propus  atribuirea  statutului de centru istoric și cultural acestuia.
 
În cadrul vizitei, deputații s-au familiarizat și cu activitatea Centrului de Resurse pentru Tineret  ”Dacia” din orașul Soroca. S-au informat despre servciile prestate la nivel local și raional, precum și activitățile planificate pentru anul curent. Directorul instituției, Ion Babici a vorbit despre proiectele aflate în derulare, inclusiv o eventuală colaborare cu Comisia parlamentară și Parlamentul Republicii Moldova.
 
Comisia administrație publică
 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Agenda
20 mai 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"