Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Parlamentul va continua să susțină tinerele talente

23.05.2018 Înmânarea certificatelor de participare autorilor lucrărilor de artă ce au fost vernisate pe holul Legislativului.

Chișinău, 23 mai 2018 – Parlamentul va continua să susțină tinerele talente, urmând să fie realizate noi proiecte cu artiștii de la Colegiul de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală”.

Secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu i-a felicitat pe tinerii autori și le-a înmânat certificate de participare la expoziția de lucrări de arte plastice, găzduită de Parlament. 

”Vă mulțumim pentru colaborarea frumoasă și vă așteptăm cu noi lucrări. Parlamentul rămâne deschis pentru a găzdui lucrările în cadrul unor noi expoziții”, a menționat Ala Popescu.

Grupul de tineri a efectuat un tur ghidat al clădirii Parlamentului. 

Parlamentul a găzduit, în perioada 2 – 10 aprilie curent, expoziția lucrărilor de curs ale elevilor Colegiului de Arte plastice ”Alexandru Plămădeală” din capitală. Pentru prima dată, în Parlament au fost expuse șase sculpturi. De asemenea, s-au regăsit lucrări de pictură, grafică, tapiserie artistică și ceramică artistică ale elevilor din anii II, III și IV.

Tinerii au fost invitați de Președintele Parlamentului Andrian Candu la întâlnirea cu membrii Consiliului Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic, avută la începutul acestui an. În luna februarie curent, membrii Consiliului Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic au vizitat Parlamentul și au discutat despre realizările și provocările din sistemul educațional cu speakerul Andrian Candu. Atunci, Președintele Legislativului a invitat tinerii din colegiile de artă să-și expună lucrările în incinta Parlamentului.

Parlamentul găzduiește periodic expoziții, inclusiv de artă, fotografie, istorie etc.

Ziua Parlamentului este sărbătorită pe 23 mai, când în 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, fosta republică unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Agenda
20 mai 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"