Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Vladimir Vitiuc i-a felicitat pe ucrainenii de pretutindeni cu ocazia Zilei internaționale a cămășii tradiționale ucrainene

17.05.2018 Vladimir Vitiuc la evenimentul ”Ziua internațională a cămășii tradiționale ucrainene (vâșivanka)”

Chișinău, 17 mai 2018 – Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc a participat la evenimentul organizat cu ocazia Zilei internaționale a cămășii tradiționale ucrainene (vâșivanka).

”Vâșivanka este nu doar cămașa tradițională ucraineană, ci și un atribut de protejare pentru purtător. Simbolurile și culorile din broderie ne unesc cu patria noastră istorică, ne încarcă cu energie, ne dau puteri să muncim pentru binele țării unde locuim și pentru a construi un viitor copiilor noștri împreună cu reprezentanții tuturor naționalităților care locuiesc în Republica Moldova”, a declarat Vladimir Vitiuc.

Vicepreședintele Parlamentului i-a felicitat pe ucrainenii de pretutindeni cu ocazia sărbătorii, dorindu-le sănătate, noi realizări, pace și înțelegere în familiile lor. 

Evenimentul a fost organizat de Comunitatea Femeilor Ucrainene din Moldova și Organizația Tineretului Ucrainean Zlagoda.

Ziua internațională a cămășii tradiționale ucrainene este sărbătorită anual de către ucrainenii de pretutindeni în a treia zi de joi a lunii mai. Sărbătoarea are drept scop păstrarea tradițiilor legate de portul popular ucrainean și popularizarea acestuia. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
19 ianuarie 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"