Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Președintele Parlamentului a discutat despre siguranța rutieră cu elevii din Cahul

07.05.2018 Andrian Candu - vizită la școala primară „Alexandru Donici” din Cahul 

Cahul, 7 mai 2018 – La întâlnirea de astăzi cu elevii și profesorii școlii primare ”Alexandru Donici” din Cahul,  Andrian Candu a discutat despre necesitatea respectării regulilor rutiere și a îndemnat elevii și profesorii să nu se grăbească în trafic punându-și viața în pericol.
 
Șeful Legislativului a fost impresionat să descopere pe coridoarele școlii panoul dedicat regulilor de securitate rutieră. În calitatea sa de ambasador al siguranței rutiere, el a mulțumit cadrelor didactice pentru atenția acordată acestui subiect.
 
Totodată, el a apreciat modelul de educație incluzivă al instituției. ”Sunt bucuros, că împreună cu colegii din Parlament, am putut oferi suport în achiziționarea materialelor didactice pentru elevi, datorită acțiunii caritabile, organizată în ajunul sărbătorilor pascale”, a menționat Andrian Candu.
 
În cadrul discuției, elevii au fost curioși să afle despre familia, copiii și relația cu aceștia a președintelui Parlamentului. Au adresat numeroase întrebări și au rugat suport în amenajarea unei săli sportive în incinta școlii. De asemenea, au acceptat invitația speakerului de a efectua o vizită de informare în incinta Parlamentului, la finele lunii mai.
 
Tot astăzi, șeful Legislativului a inspectat lucrările de construcție a  noului sediu pentru Teatrul din Cahul și a discutat cu actorii acestuia. Potrivit responsabilior, proiectul este finanțat de Guvernul României și urmează a fi încheiat la începutul anului 2019.
 
07.05.2018 Andrian Candu - vizită la viitorul sediu al teatrului „B.P.Hașdeu” din Cahul
 
Ultima vizită a zilei a avut loc la Spitalul raional Cahul unde a fost inaugurată după renovare secția Centrul perinatal. Noua maternitate a fost reparată, dotată cu echipament modern, are o capacitate de primire a circa 2000 de nașteri anual și este a doua cea mai mare dintre maternitățile regionale din țară.
 
07.05.2018 Inaugurarea secției obstetrică a Centrului Perinatal din Cahul
 
Andrian Candu a efectuat, pe parcursul zilei de astăzi, o vizită de lucru în municipiul Cahul. Speakerul s-a întâlnit cu autoritățile și antreprenorii din raioanele Cahul și Cantemir, a susținut o lecție publică la Universitatea de Stat ”B.P. Hașdeu”, a inspectat lucrările de construcție a teatrului din oraș, a discutat cu elevii și profesorii școlii primare din localitate și a participat la inaugurarea secției Centrului perinatal a spitalului raional Cahul. 
 
07.05.2018 Andrian Candu - întâlnire cu primarii și agenții economici din raionul Cahul și Cantemir
 
07.05.2018 Lecție publică - Andrian Candu discută cu tinerii de la Universitatea „B.P.Hașdeu” din Cahul
 
 
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"