Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
În premieră, Parlamentul are propria identitate vizuală

13.03.2018 Atelier de prezentare a Ghidului de identitate vizuală a Parlamentului

Chișinău, 13 martie 2018 – Parlamentul Republicii Moldova, în premieră, are propria identitate vizuală. Biroul permanent al Legislativului a aprobat, recent, partea a doua a Ghidului de identitate al instituției.

În context, șefii subdiviziunilor Secretariatului Parlamentului, funcționarii publici și angajații au fost familiarizați, astăzi, în cadrul unui atelier de instruire, cu tehnicile și modalitățile de aplicare a prevederilor documentului.

Identitatea vizuală presupune o prezentare uniformizată a Parlamentului Republicii Moldova prin toate mijloacele de comunicare inclusiv broșuri, publicații, prezentări, cărți de vizită, documente de lucru etc. Documentul stabilește principiile de design și identitate care urmează a fi aplicate în diferite contexte. Obiectivul acestuia este de a oferi Parlamentului o imagine ușor de recunoscut și o poziționare instituțională coerentă în procesul de comunicare atât la nivel intern, cât și public.

Prima parte a Ghidului de identitate a fost aprobată la finele sesiunii de primăvară 2017 și a fost realizată fiind folosit ca simbol clădirea Legislativului, care este redată cu un număr optim de elemente din punct de vedere stilistic. Astfel, a fost creat un stil unic al Parlamentului, format dintr-o familie de fonturi comună, o paletă de culori nouă inspirată din aspectul cladirii și un sistem de elemente și texturi care formează baza identității instituției. 

În partea a doua, ghidul stipulează regulile de utilizare corectă a elementelor de design pentru toate tipurile de materiale precum documente de lucru, prezentări interactive, cărți de vizită, comunicate de presă, broșuri, afișe etc. Respectarea acestora de către deputați, funcționari publici și angajați este esențială pentru coerența comunicării parlamentare și realizarea unei identități vizuale uniforme.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
19 ianuarie 2019
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"