Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Propunerile asupra proiectului Codului serviciilor media audiovizuale au fost astăzi examinate

12.03.2018  Ședinta grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media

Chișinău, 12 martie 2018 – O serie de propuneri asupra proiectului noului Cod al serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova au fost examinate astăzi, în cadrul ședinței Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media.

Modificările propuse au fost formulate de deputatul Corneliu Mihalache și se referă la păstrarea cotelor de cel puțin 8 ore din volumul zilnic de emisie a  programele audiovizuale locale. Proiectul inițial presupune cote diferențiate pentru furnizorii publici naționali, regionali și locali. Totodată, s-a discutat despre protecția drepturilor de autor, regimul juridic al proprietății și de cine sunt constituiți furnizorii privați de servicii media, precum și procesul de măsurare a cotelor de audiență.

De asemenea, au fost examinate prevederi cu referire la componența Consiliului de Supraveghere a Companiei Publice ”Teleradio-Moldova” și a Consiliului Audiovizualului. Răspunderea pentru încălcarea legislației audiovizuale, la fel, a fost supusă dezbaterilor. 

Proiectul noului Cod al al serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova și Concepția politicii naționale de dezvoltare a mass-media din Republica Moldova (2018-2025) au fost prezentate, pentru prima dată, în cadrul ședinței Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media, la 19 decembrie 2017. Acestea sunt primele două documente elaborate de experții naționali și internaționali pe platforma Grupului de lucru, care ajustează legislația națională audiovizuală la legislația europeană.

Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media constituie o platformă de comunicare și un mecanism de cooperare permanentă între Parlament și reprezentanții instituțiilor media, instituțiilor internaționale și ONG-urilor media. Grupul a fost creat în iunie 2017, la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu, cu suportul Proiectului Comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei ”Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova”. Asistența tehnică este oferită membrilor Grupului de către Freedom House, Internews și Ambasada SUA în Republica Moldova.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
16 iulie 2018
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"