Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Clădirea Parlamentului, iluminată în culorile drapelului Lituaniei

16.02.2018 Iluminarea clădirii Parlamentului în culorile drapelului Lituaniei

Chișinău, 17 februarie 2018 – Clădirea Parlamentului a fost iluminată în culorile drapelului Lituaniei, în semn de solidaritate cu această țară, care marchează 100 de ani de la obținerea independenței. 

Timp de 4 ore, edificiul Legislativului a fost iluminat în culorile galben, verde și roșu. 

”E un gest frumos din partea Parlamentului în legătură cu aniversarea a 100-a a Lituaniei, în semn de felicitare și respect pentru poporul lituanian. E o bucurie pentru noi să avem relații diplomatice cu Lituania”, a menționat Vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi.

Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Rimantas Latakas, a mulțumit conducerii Parlamentului, menționând că ”16 februarie este cea mai importantă dată în istoria noastră, când sărbătorim ziua de naștere a unei Lituanii moderne. Apreciem că Parlamentul a acceptat invitația de a ilumina clădirea Legislativului în culorile drapelului Lituaniei, pentru a arăta solidaritate cu națiunea lituaniană. Drapelul este cel mai important simbol național, reprezentativ pentru centenar, care unește întreaga națiune lituaniană”. El a menționat că în 1990, Republica Moldova a fost primul stat care a recunoscut independența Lituaniei.

”Lituania este un avocat activ al Republicii Moldova, iar această acțiune este una simbolică, dar cu multă încărcătură”, a declarat Iurie Leancă, Viceprim-ministru pentru Integrare Europeană.

Pe data de 16 februarie, Lituania sărbătorește Ziua națională. Anul acesta, Lituania marchează 100 de ani de la obținerea independenței. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
15 decembrie 2018
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"