Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană s-a întâlnit cu grupul de experți ai Proiectului twinning
 
Chișinău, 19 ianuarie 2018 – Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova, Violeta Ivanov a avut o întrevedere cu o echipă de experți din Republica Cehă, Republica Slovacă, Ungaria și Polonia care acordă asistență Legislativului în cadrul Proiectului twinning „Consolidarea capacităților Parlamentului Republicii Moldova în procesul de armonizare a legislației naționale cu legislația UE”.
 
Discuțiile s-au axat pe proiectul raportului elaborat de experții internaționali privind optimizarea procedurii parlamentare de armonizare a legislației naționale cu cea a UE în procesul implementării Acordului de Asociere RM-UE, evaluarea situației actuale, și pe cele mai bune practici și experiența relevantă în domeniul armonizării legislației a fostelor țări candidate pentru apartenența la UE.
 
Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană a mulțumit experților pentru asistență și sprijin acordat Parlamentului, împărtășirea experienței lor valoroase în proceduri legislative comunitare, reiterând deschiderea Comisiei politică externă și integrare europeană pentru o colaborare activă.
 
Violeta Ivanov a subliniat că integrarea europeană este obiectivul prioritar pentru Republica Moldova, remarcând în context progresele înregistrate în implementarea Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului  de Asociere datorită unei conlucrări eficiente dintre Parlament și Guvern.
 
Totodată, Președinta Comisiei a venit cu un șir de propuneri constructive de îmbunătățire a raportului prezentat de către experți, în special la capitolul care vizează amendarea Regulamentului Parlamentului în scopul fortificării capacităților instituționale și unificării metodologiei de verificare a procesului de armonizare a legislației în cadrul Parlamentului Republicii Moldova. 

Comisia politică externă și integrare europeană
 
 


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
An error has occurred.
Error: Ultimele acte legislative adoptate is currently unavailable.

 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"