Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Președintele Parlamentului continuă demersurile pentru securitatea rutieră

 
Chișinău, 19 ianuarie 2018Reducerea numărului de victime ale accidentelor rutiere și un management al siguranței rutiere care să includă cele mai bune practici internaționale sunt câteva dintre temele discutate de președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederi cu directorul de țară al Băncii Mondiale în Moldova Anna Akhalkats, reprezentanții BERD și ai Ministerului Economiei și Infrastructurii.
 
Președintele Parlamentului, care este ambasador al siguranței rutiere, a punctat necesitatea unei viziuni pe termen lung care să includă coordonarea instituțională, bune practici internaționale și politici de siguranță rutieră în măsură să reducă numărul de victime ale accidentelor. Potrivit lui, un cadru general de reglementare, armonizarea cu politicile de siguranță rutieră comunitare și o abordare complexă a temei sunt necesare în condițiile în care în următoarele luni va fi începută reparația mai multor porțiuni importante de drum. 
  
Andrian Candu a apreciat studiul realizat de Banca Mondială pentru consolidarea managementului Siguranței Rutiere în Republica Moldova care între altele prezintă și zonele de risc sporit din infrastructura rutieră existentă. Președintele Parlamentului a anunțat că anul acesta vor fi organizate mai multe acțiuni, inclusiv pe platformă parlamentară și prin mecanismele de control parlamentar pentru instituirea unui spațiu de siguranță rutieră în țară.
 
Anul trecut Andrian Candu, în calitate de ambasador al siguranței rutiere a promovat o campanie de informare și sensibilizare în comun cu partenerii din societatea civilă. În cadrul acestei campanii au fost organizate expoziții, difuzate materiale despre riscurile excesului de viteză, distribuite reflectorizante și efectuate demersuri pentru dotarea suplementară cu însemne rutiere a trecerilor de pietoni, în special din zona școlilor.
 
Andrian Candu a fost desemnat ambasador al Siguranței Rutiere în 2017 de către „Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport”. Republica Moldova a semnat rezoluţia ONU privind declararea anilor 2011-2020 „Decada acţiunilor în domeniul siguranţei rutiere” şi şi-a asumat responsabilităţile ce decurg din aceasta, printre care şi obiectivul de a reduce cu 50% numărul accidentelor până în anul 2020, accesul la un transport sigur, accesibil si durabil pana in anul 2030.
 
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

    

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
An error has occurred.
Error: Ultimele acte legislative adoptate is currently unavailable.

 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"