Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Bilanțul activității comisiilor parlamentare permanente, în anul 2017
Chișinău, 16 ianuarie 2018 – Pe parcursul anului 2017, cele 10 comisii permanente ale Parlamentului s-au convocat în 380 de ședințe. 223 ședințe ale comisiilor parlamentare au avut loc în sesiunea de primăvară, iar alte 157 – în sesiunea de toamnă, arată bilanțul statistic al procesului legislativ pe anul trecut.
 
 
Cele mai multe ședințe a avut Comisia juridică, numiri și imunități – 52 la număr. Câte 42 de întruniri au desfășurat Comisia economie, buget și finanțe, Comisia protecție socială, sănătate și familie și Comisia agricultură și industrie alimentară. Deputații din Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media s-au convocat în 41 de ședințe, cei din Comisia securitate națională, apărare și ordine publică – în 40, iar Comisia administrație publică – în 39. Comisia politică externă și integrare europeană a desfășurat 36 de ședințe, Comisia drepturile omului și relații interetnice – 31, iar Comisia mediu și dezvoltare regională, care și-a început activitatea în sesiunea de toamnă a anului trecut, s-a întrunit în 15 ședințe de lucru.
 
În cadrul ședințelor, comisiile parlamentare au prezentat 600 de rapoarte și corapoarte și 1687 avize la proiectele de acte legislative. Cele mai multe rapoarte au prezentat deputații din Comisia economie, buget și finanțe – 154, Comisia juridică, numiri și imunități – 116, Comisia protecție socială, sănătate și familie – 100, precum și Comisia securitate națională, apărare și ordine publică – 62. 
 
 
Cele mai multe avize la proiectele de acte legislative au fost prezentate de Comisia drepturile omului și relații interetnice – 312.
 
Comisiile permanente sunt organe de lucru ale Parlamentului care examinează proiecte de acte legislative şi propuneri legislative în vederea elaborării rapoartelor sau avizelor, efectuează anchete parlamentare, dezbat şi hotărăsc asupra altor probleme, inclusiv din însărcinarea preşedintelui Parlamentului sau a vicepreşedinţilor.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
An error has occurred.
Error: Ultimele acte legislative adoptate is currently unavailable.

 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"