Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Subcomisia pentru conflictele între Statele membre ale Consiliului Europei se va întruni în ședință
Chișinău, 12 ianuarie 2018 -  La 16 ianuarie 2018, la Paris, va avea loc ședința subcomisiei pentru conflictele între Statele membre  ale  Consiliului  Europei.
 
Subcomisia este parte a Comisiei de Monitorizare a APCE și se întrunește cu ușile închise.  Unicul subiect de pe agenda este Dimensiunea politică a procesului de reglementare a conflictului transnistrean.  Organizarea unei reuniuni la acest subiect a fost convenită în cadrul Sesiunii APCE din octombrie 2017 de către președintele fracțiunii parlamentare PDM Marian Lupu, președintele Delegației naționale la APCE, împreună cu președintele subcomisiei pentru conflictele între Statele membre  ale  Consiliului  Europei, Stefan Schennach.
 
Membri ai subcomisiei sunt coraportorii Comisiei de Monitorizare pentru Armenia, Georgia, Republica Moldova, Federația Rusă, Turcia și Ucraina, președintele Comisiei de Monitorizare și câte un membru al Comisiei de Monitorizare din partea fiecărui stat enumerat mai sus, președinții Grupurilor politice din APCE.
 
Mandatul subcomisiei este unul consultativ și nu face parte din procesul oficial de negocieri.  Scopul reuniunii de față este informarea APCE și CoE despre starea de lucruri în procesul de reglementare a conflictului și un schimb de opinii privind perspectivele avansării dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol.
 
La reuniunea din 16 ianuarie din partea Republicii Moldova vor participa deputatul Marian Lupu, președintele Delegației naționale la APCE, deputata Inna Șupac, membră a Delegației naționale la APCE, reprezentanta opoziției parlamentare și reprezentantul Biroului politici de reintegrare. Din partea transnistreană  au fost invitați  Vitalii Ignatiev, negociator șef și Alexandr Șcerba, președintele așa zisului ”Soviet Suprem”.
 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
15 decembrie 2018
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"