Visites et informations
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova


La version française du site a été réalisée grâce à l'appui du Programme NORIA de l'Assemblée parlementaire de la Francophonie

Accréditation des journalistes au Parlement

Parlementarisme en République de Moldavie
 
Actualité > Communiqués de presse
Communiqués de presse
Subcomisia pentru conflictele între Statele membre ale Consiliului Europei se va întruni în ședință
Chișinău, 12 ianuarie 2018 -  La 16 ianuarie 2018, la Paris, va avea loc ședința subcomisiei pentru conflictele între Statele membre  ale  Consiliului  Europei.
 
Subcomisia este parte a Comisiei de Monitorizare a APCE și se întrunește cu ușile închise.  Unicul subiect de pe agenda este Dimensiunea politică a procesului de reglementare a conflictului transnistrean.  Organizarea unei reuniuni la acest subiect a fost convenită în cadrul Sesiunii APCE din octombrie 2017 de către președintele fracțiunii parlamentare PDM Marian Lupu, președintele Delegației naționale la APCE, împreună cu președintele subcomisiei pentru conflictele între Statele membre  ale  Consiliului  Europei, Stefan Schennach.
 
Membri ai subcomisiei sunt coraportorii Comisiei de Monitorizare pentru Armenia, Georgia, Republica Moldova, Federația Rusă, Turcia și Ucraina, președintele Comisiei de Monitorizare și câte un membru al Comisiei de Monitorizare din partea fiecărui stat enumerat mai sus, președinții Grupurilor politice din APCE.
 
Mandatul subcomisiei este unul consultativ și nu face parte din procesul oficial de negocieri.  Scopul reuniunii de față este informarea APCE și CoE despre starea de lucruri în procesul de reglementare a conflictului și un schimb de opinii privind perspectivele avansării dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol.
 
La reuniunea din 16 ianuarie din partea Republicii Moldova vor participa deputatul Marian Lupu, președintele Delegației naționale la APCE, deputata Inna Șupac, membră a Delegației naționale la APCE, reprezentanta opoziției parlamentare și reprezentantul Biroului politici de reintegrare. Din partea transnistreană  au fost invitați  Vitalii Ignatiev, negociator șef și Alexandr Șcerba, președintele așa zisului ”Soviet Suprem”.
 

Back to all FR
Déclarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Derniers actes législatifs adoptés
An error has occurred.
Error: Derniers actes législatifs adoptés is currently unavailable.

 

 Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei
 Parlamentul European
 Adunarea Parlamentara a OSCE
 Adunarea Interparlamentara a CSI
 Adunarea Parlamentara a OCEMN
 Adunarea Parlamentara NATO
 Uniunea Interparlamentara

 old.Parlament.md

 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2073, m. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

E-mail

Fax: 022268491

Tel.: 022820390
        022233229
        022268569

   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe