Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Subcomisia pentru conflictele între Statele membre ale Consiliului Europei se va întruni în ședință
Chișinău, 12 ianuarie 2018 -  La 16 ianuarie 2018, la Paris, va avea loc ședința subcomisiei pentru conflictele între Statele membre  ale  Consiliului  Europei.
 
Subcomisia este parte a Comisiei de Monitorizare a APCE și se întrunește cu ușile închise.  Unicul subiect de pe agenda este Dimensiunea politică a procesului de reglementare a conflictului transnistrean.  Organizarea unei reuniuni la acest subiect a fost convenită în cadrul Sesiunii APCE din octombrie 2017 de către președintele fracțiunii parlamentare PDM Marian Lupu, președintele Delegației naționale la APCE, împreună cu președintele subcomisiei pentru conflictele între Statele membre  ale  Consiliului  Europei, Stefan Schennach.
 
Membri ai subcomisiei sunt coraportorii Comisiei de Monitorizare pentru Armenia, Georgia, Republica Moldova, Federația Rusă, Turcia și Ucraina, președintele Comisiei de Monitorizare și câte un membru al Comisiei de Monitorizare din partea fiecărui stat enumerat mai sus, președinții Grupurilor politice din APCE.
 
Mandatul subcomisiei este unul consultativ și nu face parte din procesul oficial de negocieri.  Scopul reuniunii de față este informarea APCE și CoE despre starea de lucruri în procesul de reglementare a conflictului și un schimb de opinii privind perspectivele avansării dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol.
 
La reuniunea din 16 ianuarie din partea Republicii Moldova vor participa deputatul Marian Lupu, președintele Delegației naționale la APCE, deputata Inna Șupac, membră a Delegației naționale la APCE, reprezentanta opoziției parlamentare și reprezentantul Biroului politici de reintegrare. Din partea transnistreană  au fost invitați  Vitalii Ignatiev, negociator șef și Alexandr Șcerba, președintele așa zisului ”Soviet Suprem”.
 

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Last legislative acts adopted
An error has occurred.
Error: Last legislative acts adopted is currently unavailable.

 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe