Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Parlamentul face recomandări repetate pentru a reglementa alimentația în grădinițe și școli
 
Chișinău, 23 noiembrie 2017 – Criteriile de calificare și de selectare a furnizorilor de produse alimentare în instituțiile de învățământ urmează a fi revizuite de Guvern, până la finele anului curent. Prevederea este stipulată în Hotărârea cu privire la executarea prevederilor Hotărârii Parlamentului nr. 45 din 24 martie 2017 cu privire la Raportul Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ, adoptată în ședința de astăzi a Legislativului.
 
Potrivit Hotărârii, Guvernul, în termen de trei luni, va elabora și prezenta Parlamentului propuneri de modificare și de completare a legislației ce reglementează siguranța alimentației copiilor în scopul eliminării carențelor existente.
 
Totodată, Guvernul va asigura respectarea de către autorităţile administrative centrale și locale a prevederilor care reglementează domeniul alimentației copiilor în instituțiile de învățământ. Executivul va adopta actele normative necesare pentru aplicarea uniformă a legislației din domeniu, precum și va asigura modernizarea proceselor și mecanismelor de organizare a alimentației copiilor și elevilor cu preluarea celor mai bune practici funcționale la nivel local și internațional.
 
De asemenea, Guvernul va revedea standardele de cost și calitate privind alimentația copiilor și va asigura controlul respectării acestora, iar, până în luna aprilie 2018, va asigura monitorizarea procedurii de achiziții publice pentru alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ și va informa Parlamentul despre rezultatul monitorizării.
 
Hotărârea recomandă autorităților publice locale de a facilita accesul produselor autohtone în alimentația copiilor și asigurarea proporționalității între grupele și subgrupele alimentare.
 
Amintim că Parlamentul Republicii Moldova, în ședința sa din 16 noiembrie 2017 a audiat instituțiile responsabile de executarea Hotărârii Parlamentului, adoptată în baza Raportului Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ și a decis de a înainta repetat recomandări autorităților responsabile pentru soluționarea problemelor existente în domeniu.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"