Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat cu elevii despre siguranța rutieră
21.11.17 Discuție despre siguranța rutieră cu elevii Liceului ”Universul” din capitală
 
Chișinău, 21 noiembrie 2017 – Președintele Parlamentului Andrian Candu a discutat astăzi, cu elevii Liceului Teoretic ”Universul” din capitală, despre securitatea rutieră, consecințele nerespectării regulilor de circulație, precum și a împărțit copiilor reflectorizante.
 
În discuție președintele Legislativului a vorbit elevilor claselor primare despre însemne rutiere, despre importanța traversării regulamentare a drumurilor și totodată i-a îndemnat să povestească și părinților despre aceste reguli. 
 
La începutul anului curent, Andrian Candu a acceptat oferta de a fi ambasador al siguranței rutiere și a propus promovarea mai multor proiecte, care contribuie la conștientizarea consecințelor excesului de viteză, precum și ale siguranței pietonilor. 
 
Una dintre acțiuni presupune distribuirea reflectorizantelor, care protejează pietonii pe timp de noapte, lucru reglementat de legislație, dar care încă foarte puțin este respectat în Republica Moldova.  
 
Amintim că în luna mai 2017, Parlamentul s-a aliniat campaniei globale ONU desfășurate în cadrul Săptămânii Mondiale a Siguranţei Rutiere pentru a atrage atenția publică asupra problemei vitezei excesive, care este principala cauză de deces și traumatisme în cazul accidentelor rutiere. Atunci, Legislativul a găzduit o expoziție de desene ale copiilor #ReduViteza.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova
 

 


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
20 ianuarie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"