Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Noi proiecte de susținere a Parlamentului, implementate de PNUD
14.11.17 Întrevederea președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Rastislav Vrbensky, Directorul Regional Adjunct al Biroului Regional al PNUD pentru Europa și CSI
 
Chișinău, 14 noiembrie 2017 – Noi proiecte de susținere a Parlamentului Republicii Moldova vor fi prevăzute în viitoarea Strategie de dezvoltare „Moldova 2030”. Documentul, aflat în proces de elaborare, va prezenta viziunea generală asupra dezvoltării Republicii Moldova pentru următorii ani și va fi implementat cu susținerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Republica Moldova.
 
Acțiunile planificate au fost discutate astăzi de Președintele Parlamentului Andrian Candu cu Directorul regional adjunct al Biroului Regional al PNUD pentru Europa și CSI, Rastislav Vrbensky.
 
Oficialii au mai discutat despre organizarea, în perioada următoare, a unor evenimente comune Parlament-Guvernului-PNUD, în special în ceea ce privește implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, o prioritate pentru agenda națională de dezvoltare.
 
Andrian Candu a menționat că Parlamentul este deschis pentru implementarea mai multor proiecte menite să sporească gradul de transparență și eficiență a instituției, precum și consolidarea capacităților funcționale.
 
La rândul său, Directorul regional adjunct al Biroului Regional al PNUD pentru Europa și CSI, Rastislav Vrbensky a apreciat progresele înregistrate de Parlament în promovarea agendei gender și a legislației care încurajează egalitatea de gen.
 
Discuțiile din cadrul întrevederii au mai vizat cooperarea dintre Parlament și PNUD în implementarea agendei de reforme a țării, precum și rolul Parlamentului în supravegherea punerii în aplicare a Agendei Naționale de Dezvoltare 2030 a Republicii Moldova.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"