Visites et informations
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova


La version française du site a été réalisée grâce à l'appui du Programme NORIA de l'Assemblée parlementaire de la Francophonie

Accréditation des journalistes au Parlement

Parlementarisme en République de Moldavie
 
Actualité > Communiqués de presse
Communiqués de presse
Noi proiecte de susținere a Parlamentului, implementate de PNUD
14.11.17 Întrevederea președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Rastislav Vrbensky, Directorul Regional Adjunct al Biroului Regional al PNUD pentru Europa și CSI
 
Chișinău, 14 noiembrie 2017 – Noi proiecte de susținere a Parlamentului Republicii Moldova vor fi prevăzute în viitoarea Strategie de dezvoltare „Moldova 2030”. Documentul, aflat în proces de elaborare, va prezenta viziunea generală asupra dezvoltării Republicii Moldova pentru următorii ani și va fi implementat cu susținerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Republica Moldova.
 
Acțiunile planificate au fost discutate astăzi de Președintele Parlamentului Andrian Candu cu Directorul regional adjunct al Biroului Regional al PNUD pentru Europa și CSI, Rastislav Vrbensky.
 
Oficialii au mai discutat despre organizarea, în perioada următoare, a unor evenimente comune Parlament-Guvernului-PNUD, în special în ceea ce privește implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, o prioritate pentru agenda națională de dezvoltare.
 
Andrian Candu a menționat că Parlamentul este deschis pentru implementarea mai multor proiecte menite să sporească gradul de transparență și eficiență a instituției, precum și consolidarea capacităților funcționale.
 
La rândul său, Directorul regional adjunct al Biroului Regional al PNUD pentru Europa și CSI, Rastislav Vrbensky a apreciat progresele înregistrate de Parlament în promovarea agendei gender și a legislației care încurajează egalitatea de gen.
 
Discuțiile din cadrul întrevederii au mai vizat cooperarea dintre Parlament și PNUD în implementarea agendei de reforme a țării, precum și rolul Parlamentului în supravegherea punerii în aplicare a Agendei Naționale de Dezvoltare 2030 a Republicii Moldova.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all FR
Déclarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Derniers actes législatifs adoptés
 

 Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei
 Parlamentul European
 Adunarea Parlamentara a OSCE
 Adunarea Interparlamentara a CSI
 Adunarea Parlamentara a OCEMN
 Adunarea Parlamentara NATO
 Uniunea Interparlamentara

 old.Parlament.md

 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2073, m. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

E-mail

Fax: 022268491

Tel.: 022820390
        022233229
        022268569

   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe