Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Mesajul Vicepreședintelui Parlamentului Iurie Leancă cu ocazia marcării a 25 de ani de la fondarea ULIM

Aniversarea a 25 de ani de la înființarea Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM) constituie un prilej pentru un bilanț al realizărilor acestei prestigioase instituții de învățământ superior din țara noastră.

La 25 de ani de la fondare, Parlamentul Republicii Moldova apreciază mult activitatea fructuoasă a ULIM-ului – unul dintre primele instituții de învățământ superior privat, care s-a manifestat plenar pe arena națională și internațională, grație potențialului academic de excepție.

De-a lungul unui sfert de secol ULIM-ul, care are la bază calitatea, excelența, performanța și competitivitatea, a devenit o universitate puternică și frumoasă de tip european. Universitatea Liberă Internațională din Moldova a avut un aport deosebit și contribuie, în continuare, substanțial la formarea generațiilor noi și la dezvoltarea societății bazate pe cunoaștere.

În perioada de referință, ULIM a devenit stindardul educației și cercetării Republicii Moldova în lume, ajungând în topul celor mai bune universități pe plan regional. 

Cu ocazia împlinirii unui pătrar de veac de la întemeiere, Parlamentul exprimă profundă recunoștință ULIM-ului pentru cultivarea valorilor democratice în rândul tineretului studios din țară și de peste hotare, contribuind la formarea specialiștilor de cea mai înaltă calificare pentru majoritatea ramurilor economiei naționale. 

Iurie LEANCĂ,

Vicepreședintele Parlamentului

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"