Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Valeriu Ghilețchi la lansarea Săptămânii Naționale a Voluntariatului 2017: Am argumente pentru modificarea legislației

Chișinău, 3 octombrie 2017 – Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) 2017 a debutat, ieri, la Chișinău.

Evenimentul de lansare a avut loc la gunoiștea de la Bubuieci, fiind abordată problema deșeurilor în contextul crizei ecologice de la Chișinău. Scopul acestui eveniment a fost de a sensibiliza opinia publică și autoritățile în legătură cu necesitatea de colectare separată, sortare și reciclare a deșeurilor.

Alături de voluntari, la sortat deșeurile a participat și deputatul Valeriu Ghilețchi.

”Am făcut în jur de o oră de voluntariat la Stația de selectare a deșeurilor din Chișinău. A fost un fel de smerenie să stau la linia de separare a deșeurilor și să inhalez mirosul extrem de pătrunzător al resturilor menajere, selectând pungile de plastic, dar a fost și o lecție bună. Am motive serioase să conving familia să separăm deșeurile acasă și, totodată, am argumente pentru modificarea legislației”, a declarat Valeriu Ghilețchi.

Evenimentul a avut loc grație eforturilor voluntarilor, susținerii Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova, fiind organizat de Coaliția Voluntariat și Consiliul Național al ONG-urilor de Mediu. 

SNV este cel mai mare eveniment de promovare a voluntariatului la nivel național și mobilizează mii de cetățeni și organizații din toate raioanele republicii. În ediția de anul trecut, peste 19 mii de voluntari au participat la eveniment și și-au adus contribuția la schimbarea în bine a societății.   

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
13 august 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"