Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Vladimir Vitiuc: ”Numai împreună, indiferent de limba vorbită şi etnie, putem crea un viitor decent pentru copiii noștri”
 
Chișinău, 26 septembrie 2017 – Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc a participat la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului etniilor din acest an, cu genericul: „Unitate prin diversitate”, desfășurat recent în capitală.
 
În alocuțiunea rostită gazdelor și oaspeților evenimentului vicepreședintele Parlamentului a declarat  că numai împreună, indiferent de limba vorbită și origini putem atinge scopul nobil – un viitor decent pentru noi, copiii noștri și țara noastră – Republica Moldova.
 
”Doar prin consolidarea relațiilor dintre etnii și stimularea contribuției lor la dezvoltarea statului, este posibilă o evoluție a schimbărilor spre bine în diverse domenii ale economiei naționale, în sfera științei și inovării, în activitatea organelor de administrare publică la nivel central și local. În fiecare an, la acest festival participă tot mai multe organizații etnoculturale, fapt care atestă că minoritățile naționale se simt în Republica Moldova ca acasă”, a spus Vladimir Vitiuc.
 
Evenimentul a fost organizat  de către Biroul Relații Interetnice și la acesta au participat circa 75 de organizații etnoculturale care au reprezentat 30 de etnii. În această zi, Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală a găzduit orășelul etniilor. Fiecare alee a fost decorată în stil național, iar reprezentanții organizațiilor etno-culturale și-au expus diferite obiecte de artizanat, au întins mese cu bucate naționale și au prezentat cu mândrie tradițiile și portul popular. Buna dispoziție a fost creată de dansurile și cântecele participanților. O premieră a fost participarea Biroului Relații Interetnice cu pavilion propriu și a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.
 
 
Cabinetul vicepreședintelui Parlamentului Vladimir Vitiuc

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
18 ianuarie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"