Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Diaspora de la Ankara s-a întâlnit cu Speakerul Andrian Candu
Receptie Turcia 2017
Ankara, 14 septembrie 2017 – Președintele Parlamentului Andrian Candu a participat împreună cu Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Ismail Kahraman, la Recepția organizată de Ambasada Republicii Moldova la Ankara, cu ocazia a celor 26 de ani de independență a țării noastre.
 
Cei doi oficiali au tăiat tortul aniversar, dedicat și marcării a 25 de ani de relații diplomatice între Moldova și Turcia.
 
“Sunt onorat să fiu la acest eveniment. Statele noastre au legături istorice și de prietenie puternice. Vă urez tot ce-i mai bun pentru o țară democrată și independentă.”, a menționat în discursul său Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Ismail Kahraman.
 
La eveniment au fost peste 200 de invitați, printre care ambasadori, reprezentanți ai corpurilor diplomatice acreditate la Ankara și moldoveni stabiliți cu traiul în capitala Turciei.
 
“Am o deosebită plăcere să fiu aici, după o zi plină de întâlniri productive, și mă bucur enorm să văd diaspora unită, că promovează valorile și tradițiile moldovenești în orice colț de lume nu s-ar afla. Republica Moldova este un stat tânăr care are nevoie de aportul fiecăruia dintre noi pentru a accelera dezvoltarea sa, să creăm toate premisele pentru a avea o viață pe care ne dorim acasă, în Moldova.”, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu.
 
Oaspeții au asistat la un program cultural-artistic, prezentat de muzicieni de la Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici” și de dansatori din Ansamblul Național Academic de dansuri Populare „Joc”. De asemenea, invitații au vizitat o expoziție de obiecte culturale moldovenești și port popular, după care au servit bucate tradiționale.
 
După partea festivă, diaspora a interacționat cu Speakerul Andrian Candu și au făcut poze.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
25 iunie 2018
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"