Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Conferință Media, Audiență și Pluralism
Chișinău, 13 septembrie 2017 – Parlamentul Republicii Moldova în parteneriat cu Freedom House organizează o conferință internațională pe subiectul media ”Moldovan Media, Audiences and Pluralism”.
 
Evenimentul demonstrează interesul partenerilor transatlantici pentru provocările din partea media finanțată din afară și pentru vulnerabilitățile față de manipulare la care este supusă societatea moldovenească. Printre statele care s-au confruntat cu asemenea riscuri sunt țările Baltice. Experiența și lecțiile învățate de aceste țări sunt relevante pentru Moldova.
 
La eveniment vor participa ministrul de externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, precum și vice prim ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Andrei Galbur. Conferința va fi deschisă de Vladimir Vitiuc, vicepreședintele Parlamentului. Cele trei paneluri de lucru vor fi moderate de Violeta Ivanov, șefa comisiei pentru politică externă și integrare europeană, Vytis Jurkonis, Director al oficiului regional Vilnius și Corina Cepoi, USAID, Internws Moldova.
 
Experiența demonstrează că interzicerea unor posturi sau blocarea anumitor site-uri, în multe cazuri, sunt contraproductive și pun problema libertății presei și a pluralismului. Într-o atmosferă politică polarizată cum este în Moldova sunt necesare măsuri nuanțate. În acest context, evenimentul organizat de Parlament în comun cu Freedom House are drept scop identificarea unor recomandări practice pentru modificarea legislației și instrumente de gestionare conforme practicii și standardelor europene.
 
La conferință de asemenea sunt invitați editori, jurnaliști și reprezentanți ai organizațiilor și asociațiilor de presă.
 
Evenimentul se înscrie în serie de activități întreprinse de Parlament pentru a îmbunătăți calitatea legislației media. Amintim că anul acesta împreună cu Consiliul Europei a fost lansată o platformă de lucru care urmează să elaboreze noi norme de reglementare pentru media.
 
Conferința ”Modovan Media, Audiences and Pluralism” este organizată în parteneriat cu Freedom House, Internews, cu suportul USAID. 
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"