Vizite și informare

Buletin Parlament Info

Integritatea este Libertate

Integritatea este Libertate

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
A fost constituit Consiliul Național de Comunicare
13.09.17 Consiliul Național de Comunicare
Chișinău, 13 septembrie 2017 – În contextul Săptămânii Deschiderii Parlamentare, astăzi, a fost constituit Consiliul Național de Comunicare (CNC), care întrunește comunicatorii din instituțiile publice naționale. Scopul CNC este o mai bună informare a publicului despre politicile și reformele promovate de autorități, în special pe dimensiunea de integrare europeană. 
 
CNC  este o platformă de colaborare între specialiștii responsabili de comunicare din cadrul  Parlamentului, Guvernului, ministerelor, alte autorități centrale, precum și instituții ce raportează Legislativului. Comunicatori ai organizațiilor internaționale și misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău au participat la eveniment în calitate de observatori.
 
Șefa Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, Iuliana Bordeianu a menționat că obiectivele Consiliului Național de Comunicare sunt de coordonare a procesului de comunicare instituțională, inclusiv schimb de practici și experiențe, precum și campanii de informare comune. 
 
Tatiana Gumene, șefă adjunctă a Direcției comunicare și protocol a Guvernului, a prezentat experiența executivului de coordonare a comunicării și mecanismele de lucru în comun. 
 
Membrii CNC și-au propus monitorizarea profesională comună a mass-media, sondaje periodice privind percepția oamenilor despre instituții și politicile promovate, instruiri, precum și consolidarea bunei cooperări instituționale.
 
În timpul discuțiilor au fost identificate mai multe acțiuni care pot fi dezvoltate în perioada imediat următoare. 
 
Consiliul Național de Comunicare este o platformă de colaborare între comunicatorii instituțiilor publice care se va întruni în format extins semestrial. Inițiativa a fost dezvoltată cu suportul PNUD Moldova și a Parlamentului Republicii Moldova. Obiectivul de lansare a unei platforme de lucru pentru comunicatorii instituțiilor publice este stipulat în Strategia de comunicare a Parlamentului.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 

 Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei
 Parlamentul European
 Adunarea Parlamentara a OSCE
 Adunarea Interparlamentara a CSI
 Adunarea Parlamentara a OCEMN
 Adunarea Parlamentara NATO
 Uniunea Interparlamentara

 old.Parlament.md

 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2073, m. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

E-mail

Fax: 022-268-491

Tel.: 022-820-390
       022-233-229
       022-268-569

   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"