Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Biroul permanent a decis: în săptămâna curentă vor avea loc ultimele ședințe plenare ale Parlamentului din sesiunea de primăvară

Chișinău, 19 iulie 2017 – Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, astăzi, ordinea de zi a ședințelor în plen pentru perioada 20-21 iulie curent. Săptămâna aceasta vor fi organizate ultimele ședințe în plen ale legislativului din sesiunea curentă.  

Deputații vor examina proiectul privind modificarea sistemului electoral, structura Guvernului, o serie de modificări la Codul muncii, proiectul privind tichetele de masă, precum și vor organiza audieri cu privire la organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat din anul acesta.  

Tot astăzi, Biroul permanent a aprobat planul de acțiuni pentru egalitatea de gen pentru anii 2017-2021. Documentul a fost elaborat în urma Auditului de gen realizat cu suportul PNUD Moldova, cu susținerea financiară a Suediei. În continuare, actele normative care vizează activitatea instituției Parlamentului vor fi ajustate conform celor mai bune practici pe dimensiunea de gen.

De asemenea, membrii Biroului au acceptat Strategia de comunicare a Parlamentului pentru anii 2017-2020 și Ghidul de identitate al Parlamentului, partea a I-a. Ambele documente au fost elaborate cu suportul PNUD Moldova, cu susținerea financiară a Suediei, pentru creșterea transparenței instituției, atragerea audiențelor în procesul decizional, precum și promovarea unei imagini unitare și coerente a instituției. 

Sesiunea de primăvară a Parlamentului se va finaliza la 31 iulie curent. Conform dispoziției Președintelui Parlamentului, sesiunea de toamnă a Legislativului va începe la 4 septembrie curent. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"