Vizite și informare
Buletin Parlament Info
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Artur Michalski

 

Chișinău, 19 iunie 2017 – Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Artur Michalski, aflat la final de mandat.

Speakerul i-a mulțumit pentru contribuția personală adusă la dezvoltarea relațiilor moldo-polone, dorindu-i succes în activitatea pe care o va desfășura în continuare.

În cadrul discuțiilor, Andrian Candu a apreciat susținerea Poloniei acordată Republicii Moldova în realizarea parcursului european, precum și în implementarea politicilor de dezvoltare și reforme. Totodată, Președintele Parlamentului a reiterat interesul țării noastre pentru extinderea relațiilor moldo-polone, inclusiv la nivel interparlamentar. 

Andrian Candu a menționat că sprijinul financiar polonez, oferit Republicii Moldova în cadrul Programului de Asistență pentru Dezvoltare, reprezintă un suport real pentru continuarea reformelor de modernizare a țării. Republica Moldova se află pe lista beneficiarilor prioritari de asistență poloneză pentru dezvoltare, începând cu 2004. Sprijinul oferit Republicii Moldova prin intermediul Programului de Asistență pentru Dezvoltare pentru anii 2016-2020 se axează pe următoarele domenii: buna guvernare și dezvoltare regională, agricultură sustenabilă și dezvoltare rurală. 

La 14 iulie 2017 se vor împlini 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Republica Polonă. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
25 mai 2018
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"