Vizite și informare

Buletin Parlament Info

 
Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Președinți de comisii parlamentare participă, la Bruxelles, la un seminar de nivel înalt

Chișinău, 19 iunie 2017 – Președinți de comisii parlamentare participă, la Bruxelles, la un seminar de nivel înalt, care prezintă practicile Parlamentului European ce vizează procesul legislativ al UE. 

Seminarul de nivel înalt ”Ciclul legislativ – de la inițiativă legislativă spre implementare și monitorizare” are loc la Parlamentul European, în perioada 19-21 iunie 2017. La eveniment participă membrii Parlamentului European și ai parlamentelor din statele cu o abordare aprofundată a sprijinului democrației (CDSA). 

Parlamentul Republicii Moldova este reprezentat de deputații Valentina Buliga, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Roman Boțan, Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Violeta Ivanov, Președinta Comisiei administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice, Oxana Domenti, Președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

Discuțiile din cadrul seminarului vor viza toate etapele procesului legislativ, o atenție deosebită fiind acordată rolului comisiilor parlamentare. Vor fi prezentate cele mai bune practici ale Parlamentului European, care pot fi preluate de parlamentele naționale. Europarlamentari și președinți de comisii de la Parlamentul European vor prezenta informații despre procesul legislativ al UE, coordonarea activității comisiilor Parlamentului European și instrumentele de supraveghere, managementul politicii orizontale în cadrul Parlamentului European, pregătirea ședințelor plenare, relațiile Parlamentului European cu parlamentele naționale. 

La Bruxelles, delegația Parlamentului Republicii Moldova va avea și o întrevedere cu europarlamentarul Andi Cristea, Președintele delegației Parlamentului European la Comitetul parlamentar de asociere UE – Republica Moldova. 

Seminarul de nivel înalt este organizat de Grupul de coordonare electorală și sprijin al democrației (DEG).

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Agenda
19 august 2017
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 

 Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei
 Parlamentul European
 Adunarea Parlamentara a OSCE
 Adunarea Interparlamentara a CSI
 Adunarea Parlamentara a OCEMN
 Adunarea Parlamentara NATO
 Uniunea Interparlamentara

 old.Parlament.md

 

 Contacte:

Republica Moldova,
MD-2073, m. Chișinău, Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105

E-mail

Fax: 022-268-491

Tel.: 022-820-390
       022-233-229
       022-268-569

   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"