Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Аккредитация журналистов в парламенте 

Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

Парламентаризм в Республике Молдова
Государственные власти и учреждения
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media și-a setat prioritățile
13.06.2017 Ședința Grupului de lucru privind îmbunătățirea legislației mass-media
 
Chișinău, 13 iunie 2017 – Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media, constituit la inițiativa președintelui Parlamentului, s-a convocat în prima ședință. Andrian Candu, Președintele Grupului de lucru, a subliniat importanța cooperării dintre radiodifuzori, experți, ONG-uri, deputați, CCA și Guvern pentru ajustarea normelor locale la cele europene.
 
În cadrul ședinței au fost stabilite prioritățile Grupului de lucru, inclusiv elaborarea unui nou Cod al audiovizualului și a Strategiei privind securitatea informațională a țării. De asemenea, Grupul de lucru își propune perfecționarea legislației privind publicitatea și cea privind accesul la informație, elaborarea unei noi legi a presei, identificarea soluțiilor juridice privind oferirea de facilități fiscale pentru producția media autohtonă.
 
Andrian Candu a subliniat că, în următoarele două săptămâni, membrii Grupului de lucru vor prezenta propunerile de îmbunățire a legislației în domeniul mass-media, inclusiv proiectele asupra cărora s-a lucrat anterior.
 
La rândul său, Roberta Battista, coordonatoare de proiecte, direcția mass-media, Consiliul Europei, a încurajat membrii Grupului de lucru să ia decizii fezabile pentru un mediu informațional, care să susțină pluralismul de opinii și libertatea de exprimare. Oficialul a menționat că obiectivul Consiliului Europei este adoptarea unui nou Cod al audiovizualului, până la finele anului.
 
Președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Vladimir Hotineanu a declarat că o serie de legi din domeniul mass-media sunt învechite, unele fiind chiar din 1994, și urmează a fi elaborate altele noi, în pas cu cerințele timpului.
 
Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media este format din radiodifuzori, reprezentanți ai ONG-urilor de profil, CID NATO, CCA, Guvern și Parlament. Cu statut de observatori sunt prezenți reprezentanți ai OSCE Ambasadei Suediei, Ambasadei SUA, fundației Soros, PNUD, CoE și Delegației UE.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all RU
Заявления
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Календарь
<Февраль 2021 г.>
ПнВтСрЧтПтСбВс
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
1234567
25 февраля 2021 г.
На выбранную дату нет ни одной записи
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы