Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media și-a setat prioritățile
13.06.2017 Ședința Grupului de lucru privind îmbunătățirea legislației mass-media
 
Chișinău, 13 iunie 2017 – Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media, constituit la inițiativa președintelui Parlamentului, s-a convocat în prima ședință. Andrian Candu, Președintele Grupului de lucru, a subliniat importanța cooperării dintre radiodifuzori, experți, ONG-uri, deputați, CCA și Guvern pentru ajustarea normelor locale la cele europene.
 
În cadrul ședinței au fost stabilite prioritățile Grupului de lucru, inclusiv elaborarea unui nou Cod al audiovizualului și a Strategiei privind securitatea informațională a țării. De asemenea, Grupul de lucru își propune perfecționarea legislației privind publicitatea și cea privind accesul la informație, elaborarea unei noi legi a presei, identificarea soluțiilor juridice privind oferirea de facilități fiscale pentru producția media autohtonă.
 
Andrian Candu a subliniat că, în următoarele două săptămâni, membrii Grupului de lucru vor prezenta propunerile de îmbunățire a legislației în domeniul mass-media, inclusiv proiectele asupra cărora s-a lucrat anterior.
 
La rândul său, Roberta Battista, coordonatoare de proiecte, direcția mass-media, Consiliul Europei, a încurajat membrii Grupului de lucru să ia decizii fezabile pentru un mediu informațional, care să susțină pluralismul de opinii și libertatea de exprimare. Oficialul a menționat că obiectivul Consiliului Europei este adoptarea unui nou Cod al audiovizualului, până la finele anului.
 
Președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Vladimir Hotineanu a declarat că o serie de legi din domeniul mass-media sunt învechite, unele fiind chiar din 1994, și urmează a fi elaborate altele noi, în pas cu cerințele timpului.
 
Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media este format din radiodifuzori, reprezentanți ai ONG-urilor de profil, CID NATO, CCA, Guvern și Parlament. Cu statut de observatori sunt prezenți reprezentanți ai OSCE Ambasadei Suediei, Ambasadei SUA, fundației Soros, PNUD, CoE și Delegației UE.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"